Reforma sanatatii

In perioada 17 septembrie 2007 - 15 ianuarie 2008, sistemul romanesc de pensii a fost schimbat prin ceea ce atunci s-a numit Reforma de Pensii.

Ce a insemnat aceasta reforma? Pe perioada celor 4 luni, toti romanii, cu varste intre 18 si 35 de ani, trebuiau sa isi aleaga un fond privat de pensii la care sa redirectioneze 2% din cei 9% din salariu, pe care ii plateau la fondul de pensii de stat. Cine nu si-a ales un fond privat, a fost distribuit aleator la unul dintre fondurile agreate pentru noul sistem. De asemenea, cei cu varste intre 35 si 45 de ani, aveau posibilitatea sa adere la un fond de pensii privat. Dintre acestia, cei care, pe parcursul reformei, nu au aderat la un fond privat de pensii, au ramas in vechiul sistem de pensii.

Pentru ca o persoana sa adere la un fond de pensii privat, acea persoana trebuia sa completeze o adeziune, un formular tip, cu datele sale personale si mai trebuia sa ataseze o copie a actului de identitate.

Pentru a face mai usoara aderarea la fondurile private de pensii, fondurile de pensii au apelat la romani, oferindu-le o oportunitate extraordinara de a castiga bani. Practic, doritorii de venituri suplimentare au devenit agenti ai fondurilor de pensii sau ai societatilor de brokeraj care incheiau adeziuni pentru fondurile de pensii din reforma.

Pentru activitatea de mijlocire a incheierii adeziunilor de catre viitorii clienti ai fondurilor de pensii private, agentii erau platiti cu sume intre 70 si 320 de lei pentru fiecare adeziune, de catre fondurile de pensii si societatile de brokeraj.

O astfel de societate de brokeraj a fost si Salve Club, din Slovacia, o companie venita special in Romania pentru a profita de aceasta oportunitate uriasa. Aceasta companie a lucrat in sistem Multi Level Marketing si a promis cele mai mari comisioane de pe piata. Asa a si fost, iar agentii Salve Club au avut comisioane cuprinse intre 100 si 320 de lei, in functie de nivelul atins in structura MLM.

Lucrand in acest sistem, persoanele care au castigat cei mai multi bani, au fost persoanele care au avut echipele cele mai mari!

Daca ai ratat sansa de a castiga bani frumosi din reforma de pensii din 2007, sau chiar daca ai castigat mult sau putin, oricat, din acea reforma, avem o veste extraordinara pentru tine:

In cazul in care in 2012 va avea loc Reforma de Sanatate!

Aceasta reforma probabil va avea foarte multe caracteristici asemanatoare cu reforma de pensii din 2007 si foarte putine diferente fata de acea reforma.

Asemanarile cu reforma de pensii din 2007:
  • Asigurarea este OBLIGATORIE - asa cum acum orice cetatean este obligat sa plateasca 5,5% din venituri la C.N.A.S.
  • Asigurarea este GRATUITA - aceasta asigurare reprezinta redistribuirea unui procent din cei 5,5% pe care ii platim oricum la C.N.A.S.
Deosebirile fata de reforma de pensii din 2007:
  • de data aceasta va fi implicata TOATA populatia tarii, aproximativ 21,3 milioane de locuitori, fata de doar 4,5 milioane in reforma de pensii
  • este o miza mult mai mare pentru companiile de asigurari, asa ca este posibil sa fie oferite comisioane MAI MARI decat in reforma de pensii!
Foarte important de retinut:
CEI CARE VOR AVEA CELE MAI MARI ECHIPE, VOR CASTIGA CEI MAI MULTI BANI!

La momentul actual legea nu este votata asa ca pentru detalii exacte va trebui sa asteptam pana la aprobarea acesteia.