luni, 9 ianuarie 2012

CNAS va depune armele

Seful CNAS, care administrează 4,5 miliarde de euro spune că nu poate administra eficient banii şi trebuie să îi dea privaţilor.


Preşedintele Casei Naţionale de Asiguri de Sănătate, Lucian Duţă"Spuneam atunci că dacă sistemul actual nu face altceva decât să producă nemulţumiri, atât la nivelul pacienţilor, cât şi la nivelul personalului sanitar, lucru acesta demonstrează că am ajuns într-un punct în care nu se mai poate. Actuala legislaţie, actualul sistem de funcţionare în medicina românească, vrem să recunoaştem sau nu, trebuie să o spunem foarte clar, că şi-a atins limitele. Şi-a atins limitele, din păcate, într-o formulă care este nemulţumitoare pentru toţi actorii care sunt implicaţi", afirmă într-un interviu pentru MEDIAFAX Preşedintele Casei Naţionale de Asiguri de Sănătate, Lucian Duţă.

Pacienţii vor fi obligaţi să meargă la controlul obligatoriu, iar dacă nu o vor face vor plăti din buzunar serviciile din pachetul de bază în cazul în care se îmbolnăvesc.

Lucian Duţă subliniază în interviu că statul rămâne principalul element de control al activităţii medicale şi că pacienţii nu vor trebui să meargă să plătească pentru asigurările obligatorii, nimic în plus. Banii vor fi colectaţi ca şi până acum de ANAF, vor fi daţi CNAS, care pe criterii absolut trasparente şi obiective îi va da în administrare către casele private, a spus preşedintele CNAS. Potrivit acestuia, pacienţii vor avea dreptul să se înscrie la ce case private vor dori, iar cei care nu vor opta vor fi repartizaţi automat către casele private.

Sursa: www.zf.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu